Melci din aluat de cozonac cu mac si visineAm combinat mai multe idei din retete de la Cris, Nela...clau...
Ingrediente aluat:
500-600 gr faina(nu puneti toata faina de la inceput, aluatul trebuie sa fie nelipicios)
200 ml lapte caldut
zahar 150 gr
2 oua
100 gr unt moale
1 plic drojdie uscata
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
un praf de sare
Eu am pus toate ingredientele in masina de paine, dupa ce a framantat aluatul l-am scos si pus intr-un castron la crescut pana si-a dublat volumul
Pentru umplutura:
200 gr mac
500 gr visine
1 pliz zahar vanilat
zahar dupa gust(aproximativ 100-120 gr)
lapte
2-3 linguri de pesmet
1 albus de ou
galbenusul il oprim pentru uns deasupra
macul se amesteca cu laptele fierbinte(cca 100 ml) si se lasa putin la odihnit si la racit apoi se mixeaza in compozitie si albusul de ou
visinile fara samburi scurse bine de zeama se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat
se amesteca apoi cele doua compozitii de mai sus se adauga pesmetul
daca compozitia este prea moale se mai adauga o lingura de pesmet, daca este prea tare se mai adauga putin lapte...
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, se pune umplutura deasupra , se ruleaza si se taie in 12 bucati
Se aseaza melcii in tava, pe hartie de copt, se mai lasa la crescut cca 30 de min, se ung deasupra cu galbenus de ou+2linguri de lapte
Apoi se pune tava la copt(in cuptorul preincalzit la 180 gr) pentru aproximativ 20-25 de min
Se face un sirop din
50 gr unt
100 ml lapte
2-3 linguri de zahar se fierbe si se pune fierbinte peste melci dupa cele 20-25 de min de stat la cuptor
Se reintroduce tava in cuptor pana ce melcii sunt copti(rumeniti deasupra)